Junioren 

Afwerkoefeningen 


Afwerkoefening via de flanken 

Deze afwerkoefening is erg gericht op het benutten van de buitenspellers. Vanuit het midden wordt er een diagonale bal gespeeld op de speler aan de buitenkant die vervolgens de bal gaat voorgeven. De spits en een aansluitende middenvelder gaan daarna proberen aftewerken. 

Trainingspunten: 

 1. Afwerken
 2. Lange bal 
 3. Voorzetten 
 4. Loopacties 

Leuke afwerkvorm 

Deze afwerkoefening wordt gedaan op een klein voetbalgoaltje. Speler moeten de bal over het goaltje heen passen en vervolgens moet de speler achter het goaltje hem in het doel zien te krijgen. 

Trainingspunten: 

 1. Doelgericht
 2. Voorzetten 
 3. Balcontrole 

Afwerk oefening

Bij deze afwerkoefening wordt er een 1 tegen 1 situatie gecreëerd waarbij de aanvaller de verdediger moet voorbij spelen om te willen scoren. Deze afwerkvorm wordt nu uitgevoerd op een groot doel maar kan ook gedaan worden op een kleiner goaltje voor de pupillen.

Trainingspunten:

 1. Afwerken
 2. Dribbelen/acties
 3. lange bal
 4. Verdedigen  

Afwerkoefening

Bij deze afwerkoefening moet je proberen af te werken op de goal zonder dat de bal de grond aan raakt. Deze oefening kan je met je hele team tegelijker tijd doen en hierdoor zal er een onderlinge wedstrijd ontstaan. De bedoeling is namelijk tot het laatste pionnetje te komen en ook vanaf daar te scoren zonder de grond te raken.

Trainingspunten: 

 1. Gericht schieten
 2. Conditie 

Afwerkoefening 

Bij deze afwerkoefening wordt er een 1 tegen 1 situatie gecreëerd door 2 rijen te maken waarbij de voorste 2 spelers het tegen elkaar opnemen. Er wordt een verticale bal richting de goal gespeeld en de speler wie als eerst bij de bal is mag afwerken op goal. 

Trainingspunten:

 1. Sprintsnelheid
 2. Afwerken (onder druk)
 3. Balcontrole
 4. Reactievermogen

Dribbel oefening

Dribbel oefening

Deze dribbel oefening bestaat uit 3 kleine dribbel oefeningen bij elkaar. Bij elke oefening wordt de focus op een andere onderdeel gelegd. Leuke oefening waarbij je veel variatie hebt.

Trainingspunten:

 1. Dribbelen
 2. Balcontrole

Passoefeningen

Passoefening

Bij deze oefening moeten spelers in een vierkant de bal terug in de handen spelen bij de spelers die de bal aangooien buiten het vierkant. Er wordt op verschillende manieren getraind bij het terug passen van de bal. 

Trainingspunten:

 1. Passen
 2. Balcontrole
 3. Conditie 

Passoefening

Bij deze passoefening wordt er getraind op de manier van aannemen en spelen. De spelers moeten opgedraaid staan en met hun buitenste been de bal aannemen en met hun binnenste been de bal spelen. 

Trainingspunten:

 1. Passen
 2. Aannemen 
 3. Balcontrole