Pupillen


Afwerkoefeningen

Afwerkoefening

Bij deze afwerkoefening wordt er een 1 tegen 1 situatie gecreëerd waarbij de aanvaller de verdediger moet voorbij spelen om te willen scoren. Deze afwerkvorm wordt nu uitgevoerd op een groot doel maar kan ook gedaan worden op een kleiner goaltje voor de pupillen.

Trainingspunten:

 1. Afwerken
 2. Dribbelen/acties 
 3. lange bal 
 4. Verdedigen  

Afwerkoefening

Bij deze afwerkoefening moet je proberen af te werken op de goal zonder dat de bal de grond aan raakt. Deze oefening kan je met je hele team tegelijker tijd doen en hierdoor zal er een onderlinge wedstrijd ontstaan. De bedoeling is namelijk tot het laatste pionnetje te komen en ook vanaf daar te scoren zonder de grond te raken. De Afwerk oefening wordt nu uitgevoerd op een groot doel maar kan ook gedaan worden op een pupillen goal. 

Trainingspunten:

 1. Gericht schieten
 2. Conditie 

Dribbel oefening

Dribbel oefening

Deze dribbel oefening bestaat uit 3 kleine dribbel oefeningen bij elkaar. Bij elke oefening wordt de focus op een andere onderdeel gelegd. Leuke oefening waarbij je veel variatie hebt. 

Trainingspunten:

 1. Dribbelen
 2. Balcontrole

Passoefeningen

Passoefening

Bij deze oefening moeten spelers in een vierkant de bal terug in de handen spelen bij de spelers die de bal aangooien buiten het vierkant. Er wordt op verschillende manieren getraind bij het terug passen van de bal.

Trainingspunten:

 1. Passen
 2. Balcontrole
 3. Conditie 

Passoefening

Bij deze passoefening wordt er getraind op de manier van aannemen en spelen. De spelers moeten opgedraaid staan en met hun buitenste been de bal aannemen en met hun binnenste been de bal spelen.

Trainingspunten:

 1. Passen
 2. Aannemen
 3. Balcontrole